Νέες αιχμές Αμβρόσιου κατά άλλων Μητροπολιτών

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 09:41
-A +A
Νέες αιχμές Αμβρόσιου κατά άλλων Μητροπολιτών

Βολές κατά άλλων Μητροπολιτών εξαπέλυσε με ανοιχτή επιστολή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αποκαλώντας τους ειρωνικά «Αγαπούληδες» του Θεού τονίζοντας μάλιστα ότι σήμερα τους δίνει τη χαριστική του βολή.

Προχωρώντας σε προσωπική επίθεση κατά του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει για αμνησία, ο κ. Αμβρόσιος σημείωσε ότι «θυμάται όσα έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια».

Στη συνέχεια αναφέρεται στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο,  ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει μια καρικατούρα Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό.

Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου:

«Αγαπητοί μου Αδελφοί «Αγαπούληδες»,

Με τέσσερες συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική - προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα!

Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω «καρικατούρες», ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω «τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου»!!!!
Δεν πειράζει! Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας.

Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω! Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή!

Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε «για τίς καρικατούρες» μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την «αμνησία» μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα