Άλμπερτ Μπουρλά: Θα έκανα πρώτος το εμβόλιο αλλά υπάρχουν ηθικά ζητήματα

Άλμπερτ Μπουρλά: Θα έκανα πρώτος το εμβόλιο αλλά υπάρχουν ηθικά ζητήματα

Την πρόθεσή του να αποτελέσει έναν από τους πρώτους ανθρώπους που θα εμβολιαστούν με στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες σχετικά με την ασφάλειά του εξέφρασε ο πρόεδρος και CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως ηθικά ζητήματα πιθανότατα δεν θα επιτρέψουν τον άμεσο εμβολιασμό του.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο δίκτυο CNBC και στην εκπομπή «Squawk Box», ο ελληνικής καταγωγής CEO, τόνισε πως θα επιθυμούσε να είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα λάβουν το πειραματικό εμβόλιο που παρασκευάζουν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech, ώστε το κοινό να μην έχει καμία επιφύλαξη αναφορικά με την ασφάλειά του.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι εφικτό, λόγω ηθικών ζητημάτων. «Εάν έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνιστάται ένα άτομο της ηλικίας μου και του επαγγέλματός μου να είναι από τα πρώτα που θα εμβολιαστούν. Επομένως θέλω να το σεβαστώ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Μπουρλά.

Υπενθυμίζεται, πως την Δευτέρα, ο CEO της Pfizer είχε αναφέρει πως η ζήτηση για το εμβόλιο της Pfizer θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, η οποία προς το παρόν επιτρέπει την παραγωγή 50 εκατομμύριων δόσεων μέσα στην τρέχουσα χρονιά και έως και 1,3 δισ. δόσεων μέσα στο 2021.