7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Άλμα των γερμανικών εξαγωγών προς ΗΠΑ και Κίνα

 Άλμα των γερμανικών εξαγωγών προς ΗΠΑ και Κίνα
APimages

Οι γερμανικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και την Κίνα κατέγραψαν άλμα σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μία ένδειξη ότι η ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό βοηθά τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να ανακάμψει από την περυσινή βουτιά του κορονοϊού.

Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ - η μεγαλύτερη αγορά της Γερμανίας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - κατέγραψαν άλμα 60,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο στα 10,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα - ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός γερμανικών εξαγωγών εκτός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ - αυξήθηκαν κατά 16,3% στα 8,4 δισ. ευρώ.

Οι εξαγωγές προς τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 58,6% σε ετήσια βάση στα 5,1 δισ. ευρώ.

Συνολικά, οι εξαγωγές προς χώρες εκτός της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση 35,6% σε ετήσια βάση στα 50,8 δισ. ευρώ.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι στοιχεία του Απριλίου σε ετήσια βάση επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από το πρώτο κύμα του κορονοϊού το 2020 που οδήγησε σε πτώση τις εξαγωγές σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019.

Προσέθεσε ότι οι εξαγωγές σε χώρες μη μέλη της ΕΕ, που επίσης ονομάζονται τρίτες χώρες, αντιστοιχούν περίπου στο 47% των συνολικών εξαγωγών. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το ήμισυ των γερμανικών εξαγωγών συνεχίζει να πηγαίνει σε πελάτες εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ παρά την έξοδο της Βρετανίας.

«Συγκρίνοντας με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, πρέπει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές εξαγωγές προς τρίτες χώρες τον Απρίλιο το 2020 μειώθηκαν κατά 27,1% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Πηγή: Reuters