7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Γερμανία - Κορονοϊός: Άλλοι 35 θάνατοι, 952 κρούσματα σε 24 ώρες

Άλλοι 35 θάνατοι, 952 κρούσματα σε 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 952 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.735.420, δείχνουν τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα 35 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 91.225 νεκρούς μέχρι εδώ, κατά την ίδια πηγή.

 Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία κατέταξε από τις 29/6 στις περιοχές όπου διαπιστώνεται αύξηση παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και επιβάλλει ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για όσους εισέρχονται στη χώρα προερχόμενοι από τις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με την οδηγία που έχει διαβιβαστεί από τις αρμόδιες αρχές στις εταιρίες αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών μετακινήσεων, μόνο άτομα με τη γερμανική υπηκοότητα ή μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα και είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν επί 14 ημέρες σε καραντίνα, ανεξαρτήτως του εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από την Covid-19.

Στις 16 οι «χώρες παραλλαγών»

Όπως ανέφερε η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV), στην Πορτογαλία βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες περίπου 1.000 γερμανοί τουρίστες. Ο αριθμός είναι περιορισμένος, διότι η χώρα είχε μόλις πρόσφατα βγει από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου.

Ο επαναπατρισμός των παραθεριστών, όπως είχε ήδη ανακοινώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ιδιωτικά, με διάφορες εταιρείες να προσφέρουν έγκαιρη επιστροφή έναντι 270-300 ευρώ. Όσοι δεν επέστρεψαν έως τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, χωρίς το δικαίωμα να την διακόψουν νωρίτερα, με αρνητικό μοριακό τεστ.

Η Γερμανία χαρακτηρίζει πλέον 16 χώρες ως «περιοχές παραλλαγών». Εκτός από την Πορτογαλία, τη Ρωσία και τη Βρετανία, οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ