Άλλαξε και πάλι πορεία το ιρανικό τάνκερ

Άλλαξε και πάλι πορεία το ιρανικό τάνκερ

Συνεχίζεται το θρίλερ με το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya το οποίο λίγο πριν προσεγγίσει τις τουρκικές αρχές έκανε στροφή 180 μοιρών, βάζοντας και πλώρη προς τα δυτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την πλατφόρμα παγκόσμιας ναυσιπλοΐας marinetraffic.gr, διατηρεί ταχύτητα 5,2 κόμβων βορείως της Κύπρου. 





Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το Ιράν ανακοίνωσε ότι το φορτίο του πλοίου έχει πωληθεί και το τάνκερ θα οδηγηθεί όπου του υποδείξει ο αγοραστής προκειμένου να ξεφορτώσει το πετρέλαιο.

Το Adrian Darya, με προηγούμενη ονομασία Grace 1, κατασχέθηκε από τις βρετανικές αρχές στο Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ και απελευθερώθηκε στις 15 Αυγούστου.

Ωστόσο οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ένταλμα «σύλληψης» του πλοίο και έχουν απειλήσει με κυρώσεις όποια χώρα ή ιδιωτική εταιρεία προσφέρει βοήθεια στο ιρανικό τάνκερ. Μάλιστα στο κάδρο των εξελίξεων είχε εισέλθει και η Ελλάδα, καθώς τις πρώτες ημέρες μετά την αναχώρησή του από το Γιβραλτάρ έδινε ως προορισμό την Καλάμτα.