ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Αλέξης Τσίπρας: «Είναι ένα όμορφο μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή»

Αλέξης Τσίπρας: «Είναι ένα όμορφο μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή»

Με επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την εξοχική κατοικία στο Σούνιο, προειδοποιώντας εκ νέου με αγωγές όσους ασχολούνται με αυτό το θέμα σημειώνοντας πως δεν είναι βίλα αλλά «ένα όμορφο μικρό σπίτι». Τι είπε για τη Σύνοδο κορυφής και την πανδημία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της εξοχικής κατοικίας δηλώνοντας ότι:

- Το σπίτι το βρήκε ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας στην οποία έτρωγε όταν νοίκιαζε το άλλο εξοχικό στην ευρύτερη περιοχή

- ότι ο ιδιοκτήτης είναι ένας κάλος άνθρωπος που δεν συνδέεται με δουλείες του δημοσίου

- ότι του στοιχίζει λιγότερο από το προηγούμενο αναλογικά αφού αυτό το ενοίκια, ει όλο τον χρόνο.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η έμμεση αναφορά στα τετραγωνικά αφού ο ίδιος είπε ότι ο ιδιοκτήτης τον ρώτησε «πως εσύ ένας πρώην πρωθυπουργός θα μείνεις σε 70 τετραγωνικά» αν και στο μισθωτήριο αναφέρεται χώρος υπόγειος ίσως σε τετραγωνικά με το υπόλοιπο σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη όπως και ο έλεγχος εντούτοις ανέφερε πως προχωρά σε αγωγές διότι συνεχίζεται παρά τις απαντήσεις και χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο ίδιος όμως επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού δηλώνοντας πως «στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

Μάλιστα έθεσε θέμα για το πως συντηρεί την ακίνητη περιουσία του και το σπίτι που διαμένει ενώ επανέλαβε και τα όσα ο ΣΎΡΙΖΑ έχει κατ' επανάληψη αναφέρει για την εξοχική του κατοικία στην Τήνο.

Την ώρα δηλαδή που υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνεται αυτή η πολιτική συζήτηση επιχειρεί να εγείρει θέμα για τον πρωθυπουργό και για τα περιουσιακά του στοιχειά που είναι δηλωμένα και ελεγμένα

Τα ΜΜΕ

Στο στόχαστρο του Αλ. Τσίπρα βρέθηκαν εκ νέου τα ΜΜΕ θέτοντας θέμα εκ νέου για τις διαφημίσεις που έλαβαν και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση.

Μίλησε για «ΥΕΝΝΕΔοποίηση των μέσων» ενώ χαρακτήρισε ως «υπερβολική» την αήθη επίθεση του βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ χρ. Γιαννούλη κατά του alpha με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις αναφορές σε «τιμολόγια» κλπ.

«Δεν θα ζητήσει μια συγγνώμη ο Μητσοτάκης;»

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «είμαστε πάνω από έναν μήνα σε lockdown και ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων είναι εξαιρετικά υψηλός. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και αυτό είναι τραγικό» και υποστήριξε πως «κάτι δεν πάει καλά κι αυτό είναι ότι δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων και αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα».

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη...»  και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ξέρει να βγει και να πει μια συγγνώμη;» για να προσθέσει ότι «εγώ αντιμετώπισα μια ανάλογη κατάσταση, όχι τόσο σοβαρή, αλλά μια μεγάλη καταστροφή μέσα σε 45 λεπτά (σ.σ: εννοεί την τραγωδία με την φωτιά στο Μάτι Αττικής) και βγήκα και ανέλαβα την πολιτική ευθύνη για 45 λεπτά». 

«Διπλωματική ήττα της χώρας στην Σύνοδο Κορυφής»

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία, ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη αναφέροντας ότι πρόκειται για «ακόμη μια διπλωματική ήττα για την χώρα» και σημείωσε πως είναι προφανές ότι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων. «Εδώ και 6 μήνες που διεκδικούμε κυρώσεις για την επιθετικότητα της Τουρκίας, και τις οποίες προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Αυτή είναι μια διπλωματική ήττα της χώρας», κατέληξε, μεταξύ άλλων.