Αλέξια Μπακογιάννη: Είναι ο μεγαλύτερος κατά συρροή δολοφόνος μεταπολιτευτικά

Αλέξια Μπακογιάννη: Είναι ο μεγαλύτερος κατά συρροή δολοφόνος μεταπολιτευτικά

Έντονες αντιδράσεις ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων της «17 Νοέμβρη» αλλά και στον πολιτικό κόσμο προκαλεί και σήμερα η απόφαση χορήγησης διήμερης άδειας στο ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Μιλάμε για τον μεγαλύτερο κατά συρροή δολοφόνο μεταπολιτευτικά, ο οποίος μάλιστα δεν έχει μετανοήσει για τίποτε» και αντίθετα εκδίδει βιβλία από τη φυλακή, δήλωσε στον ΣΚΑΙ η Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη του Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από τη 17Ν το 1989.

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι μολονότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη υπάρχει μία «περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανοχής». Τόνισε ότι δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι θήτες αλλά και τα θύματα, όπως η ίδια, η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν και ο γιός του Νικόλαου Μομφεράτου.

Αντίθετος στην χορήγηση αδείας στον Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.

«Δεν έχει δείξει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας», είπε ο κ. Σταθόπουλος, και επιπλέον ο νόμος προβλέπει ότι χορήγηση άδειας πρέπει να συνδέεται και με το συμφέρον της κοινωνίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση «η ολότητα της κοινωνίας είναι αντίθετη» σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος.

Ο συμβολισμός είναι βαρύς. Θα ήθελα να δω το σκεπτικό στο οποίο μετέχει και εισαγγελέας είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης.

«Η έξοδος με διήμερη άδεια του ηγετικού στελέχους της '17 Νοέμβρη' είναι προσβολή κατά της δημοκρατίας, της δημοκρατίας που ο ίδιος προσπάθησε να καταλύσει με αίμα», είπε.

«Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβάστε ακόμα:

- Γ. Καμίνης: Δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή εγκληματίες σαν τον Κουφοντίνα

- Δ. Καμμένος: Δεν έπρεπε να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας

- Πηγές Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν είχε ουδεμία σχέση με την άδεια Κουφοντίνα