Αλβανικά drones «τσακώνουν» παραβάτες στα Τίρανα

Αλβανικά drones «τσακώνουν» παραβάτες στα Τίρανα

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών η Αλβανία επιστράτευσε και αυτή drones προκειμένου να στείλει μηνύματα στους κατοίκους της πόλης των Τιράνων στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας, πραγματοποιεί καθημερινά "χαμηλές πτήσεις" στα σημεία των Τιράνων όπου κρίνεται αναγκαίο για να ενημερώσει τους πολίτες.

"Αγαπητοί συμπολίτες, τηρήστε μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις ευπαθείς ομάδες. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις" αναφέρει το μήνυμα.

Το τηλεκατευθυνόμενο πτητικό μέσο χρησιμοποιείται επίσης και για τον εντοπισμό πιθανών παραβιάσεων της κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, κατά τις νυκτερινές ώρες.

Η χώρα έχει επιστρατεύσει στρατό και αστυνομία στο πλαίσιο του ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τη διάδοση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση Ραμα έχει εφαρμόσει επισης το ελληνικό μοντέλο της αποστολής sms για να αντιμετωπίσει τα κρούσματα απείθειας των Αλβανών πολιτών απέναντι στις σαφείς εντολές των ειδικών να παραμείνουν σπίτι τους λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη χώρα, μόνο ένα άτομο ανά οικογένεια έχει τη δυνατότητα να κάνει ψώνια ή διάφορες εργασίες και αποκλειστικά για μία ώρα την ημέρα.