Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα σε νέα διαδήλωση κατά Ράμα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, 17:38
-A +A
Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα σε νέα διαδήλωση κατά Ράμα

Επεισόδια ξέσπασαν στα Τίρανα στη διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όπου συμμετείχαν οπαδοί της αντιπολίτευσης από όλη την Αλβανία.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος με αντλίες νερού.

Σημειώνεται ότι πρόκεται για την πέμπτη πορεία διαμαρτυρίας από τις αρχές του 2019, με τους διαδηλωτές να δίνουν ραντεβού κάθε Σάββατο, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οπαδοί της αντιπολίτευσης από όλη την Αλβανία συνέρρεαν στα Τίρανα για να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η κινητοποίηση είχε οργανωθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που φιλοδοξούν να ξεπεράσει κατά πολύ όλες τις προηγούμενες διαδηλώσεις οι οποίες έγιναν από τις αρχές του χρόνου με το ίδιο αίτημα στην αλβανική πρωτεύουσα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει προστατευτικό κλοιό στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ενώ οι πρεσβείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση τους διαδηλωτές.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 15/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα