Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να στρίψουμε... αριστερά για να κερδίσουμε το «κέντρο»

Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να στρίψουμε... αριστερά για να κερδίσουμε το «κέντρο»

Τον… μεσαίο χώρο και το κέντρο έθεσε ως στόχο ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας έκκληση συνεργασίας στις δυνάμεις που απευθύνονται ως προοδευτικές προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εκλογές, αλλά με την εφαρμογή του… αριστερού του προγράμματος. «Πρέπει να στρίψουμε αριστερά για να κερδίσουμε το κέντρο δήλωσε και υποστήριξε πως «δεν θέλουμε να νικήσουμε για τις καρέκλες της εξουσίας» αλλά για τον… λαό και τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας την τριήμερη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της «κυβέρνησης της Δεξίας» υποστηρίζοντας πως «δεν θέλουμε να νικήσουμε για να πάρουμε τις καρέκλες της εξουσίας αλλά για τους εργαζόμενους και για να αναμορφώσουμε το ΕΣΥ» όπως και για τους νέους και τους ηλικιωμένους και όσους έχουν πληγεί, συνολικά δηλαδή για τον λαό.

«Τώρα ξέρουμε τι θέλουμε και πως θα το πετύχουμε» είπε σημειώνοντας εκ νέου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει από τα λάθη του και έίναι πιο ώριμος και διαθέτει ένα ριζοσπαστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο όπως χαρακτήρισε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τις υποσχέσεις για κατώτατο μισθο 800 ευρώ, 35 ώρες εργασίας, κατάργηση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, κατάργηση του εργασιακού νόμου και των νόμων για την Παιδεία, προσλήψεις παντού και αυξήσει μισθών.

Κάνοντας λόγο για έναν «ριζοσπαστικό ρεαλισμό» υποστήριξε πως για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εκλογές δεν αρκεί «να κερδίσει αριστερούς και ριζοσπάστες» αλλά τον «μεσαίο χώρο» ορολογία που επιθυμεί ενδεχομένως να βάλει στην πολιτική ατζέντα επηρεασμένος από επικοινωνιολόγους που τον πλαισιώνουν και οι οποίοι έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με ανάλογη ορολογία…

Στο σημείο αυτό τόνισε πως για να κερδηθεί αυτός ιο χώρος το λεγόμενο κέντρο δεν χρειάζονται «δεξιόστροφες» πολιτικές και πολιτικές «του μέσου όρου» προσθέτοντας ότι «αν θέλουμε τους προοδευτικούς πολίτες πρέπει να έχουμε σαφές πρόσταγμα πολιτικής. Αριστερό πρόγραμμα» καταλήγοντας ότι:

«Πρέπει να στρίψουμε αριστερά για να κερδίσουμε το κέντρο»

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δώσει έμφαση υποστηρίζοντας πως η συνταγή που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι υλοποιήσιμη» και το σαφες πρόγραμμα αποτελεί την μία προυπόθεση για να ξανακερδηθεί η κοινωνία. Η άλλη όπως είπε είναι η «αξιοπιστία λόγων και έργων» κάτι που οπως ανέφερε το κόμμα του διαθέτει.

Και αυτό διότι και αυτοκριτική σε βάθος έχει κάνει αλλά και ως κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα σε κακή κατάσταση και την παρέδωσε σε πολυ καλύτερη. Στο σημείο αυτό τόνισε δε πως «δεν πρέπει να ξεχνούν οι πόλιτες «ποιά χώρα παραλάβαμε και που την οδηγήσαμε» τονίζοντας ότι «ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος και παραδώσαμε γεμάτα ταμεία».

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επαναλαμβάνοντας όσα ανέφερε και την Παρασκευή στην ομιλία του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντπολίτευσης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντας του «χυδαία» αντιμετώπιση εξ αιτίας της αναφοράς που έκανε περί «υγειονομικού σαμποτάζ».

Υποστήριξε δε πως «ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση μέσα στην πανδημία διότι στην περίπτωση αυτή θα υπήρχε η πιο ακραία αντιπολίτευση που θα είχε δεί αυτος ο τόπος του Κυριάκου Μητσοτάκης» ο οποίος όπως είπε «δεν θα δίσταζε να οδηγήσει σε διχασμό και σε εμφύλιο όπως έκανε για το Ματι, την Μάνδρα και τις Πρέσπες» και θα «δημαγωγούσε« σημειώνοντας μάλιστα ότι θα τάσσονταν η ΝΔ ως των συνομωσιωλόγων και των αρνητών.

«Στηρίξαμε την κοινωνία, δώσαμε απλόχερη στήρξη, στηρίξαμε τον εμβολιασμό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σημειωτέον ακόμη και σήμερα δεν έχει αποκηρύξει τον στενό του συνεργάτη, τον Παύλο Πολάκη που ανοιχτά έχει ταχτεί κατά των εμβολιασμών δηλώνοντας πως δεν προτίθεται να γίνει πειραματόζωο.

Και ως επιστέγασμα έκλεισε την ομιλία του κατηγορώντας την κυβέρνηση για διχασμό της κοινωνίας με αφορμή και το ζήτημα των διευκολύνσεων προς τους εμβολιαστές και τα μέτρα για τους αντιεμβολιαστές, τη στιγμή που το κόμμα του δεν έχει πάρει θέση παρά μόνο υποστηρίζει πως μπορεί με την πειθώ να επιτευχθεί ο εμβολιασμός και των αρνητών…