Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με Μέρκελ και Σάντσεθ: Να συνεργαστούν όσοι θέλουν λύση στο προσφυγικό

Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με Μέρκελ και Σάντσεθ: Να συνεργαστούν όσοι θέλουν λύση στο προσφυγικό

«Οι χώρες που στηρίζουν την ευρωπαϊκή λύση για τη μετανάστευση και τη προσφυγική κρίση, πρέπει να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τους» έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter, για τη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Π. Σάντσεθ στα γραφεία της ισπανικής αντιπροσωπείας στο κτίριο του Ευρωπαίκού Συμβουλίου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις κράτησης μεταναστών και θα προβεί σε βελτιώσεις των ήδη υπαρχουσών.

«Συνάντηση με τη καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι χώρες που στηρίζουν την ευρωπαϊκή λύση για τη μετανάστευση και τη προσφυγική κρίση, πρέπει να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τους» έγραψε ο κ. Τσίπρας, επισυνάπτοντας μία φωτογραφία από τη συνάντηση.