Αλ. Τσίπρας: Είμαστε οι χειρότεροι σε θανάτους στην Ευρώπη

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε οι χειρότεροι σε θανάτους στην Ευρώπη

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ηθική πτώχευση της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα «είμαστε οι χειρότεροι σε θανάτους» στην Ευρώπη, αναφερόμενος στην πανδημία. Μίλησε για προπαγάνδα που αλλάζει την πραγματική εικόνα και επιβολή ενός παραγωγικού μοντέλου που βασίζεται στις υπηρεσίες και τη λεηλασία του κράτους.

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους ανθρώπους που άδικα χάνονται ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλέστηκε, δε, το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τον Τζο Μπάιντεν. «Ντιλάρετε με ιδιωτικά συμφέροντα, όπως λέει λαϊκά ο κόσμος», ανέφερε.

Επανήλθε στα θέματα Παιδείας αναφέροντας ότι 40.000 παιδιά έμειναν εκτός ΑΕΙ.

Για την ενέργεια υποστήριξε ότι εκχωρήθηκε το 17% της ΔΕΗ μεσούσης της ενεργειακής κρίσης, επειδή η κυβέρνηση «ντήλαρε» με funds.

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία», υποστήριξε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πρώτο νομοσχέδιο της προοδευτικής διακυβέρνησης θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα έκανε λόγο για δαπάνες στην Άμυνα που φτάνουν πλέον σε ποσοστό του ΑΕΠ αντίστοιχο με την περίοδο του 2009, τη χρονιά της χρεοκοπίας, όπως ανέφερε.

Στον προϋπολογισμό ευημερούν οι αριθμοί αλλά εμείς θέλουμε να ευημερούν και οι άνθρωποι, ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας τους.

Επανερχόμενος στο θέμα της πανδημίας και για την έρευνα των Τσιόδρα - Λύτρα ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ήξερε για την εν λόγω έρευνα.