Αλ. Τσίπρας: Δεν κάναμε σκληρή αντιπολίτευση με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε...

Αλ. Τσίπρας: Δεν κάναμε σκληρή αντιπολίτευση με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε...

Με μια νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από χαρακτηρισμούς όπως «θρασύς» και «ανεύθυνος» ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της πανδημίας και των επιπτώσεών της επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος «έβαλαν πλάτη» όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα σημείωσε πως «εμείς δεν κάναμε σκληρή αντιπολίτευση με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε από τα στελέχη μας»

Από την Κομοτηνή όπου περιοδεύει στο πλαίσιο του συνεδρίου που επίκειται προκειμένου υποτίθεται να αναλύσει το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος, αναλώθηκε στα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας ανοίκειες εκφράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως χρησιμοποίησε λέξεις όπως «ψέματα» και «έλλειψη εμπιστοσύνης» που το τελευταίο διάστημα αποτελούν τη βάση όλων όσοι εντός και εκτός Ελλάδος επιδιώκουν να εγείρουν ζητήματα και να φέρουν την κυβέρνηση σε δύσκολο σημείο εξ αιτίας και του προβλήματος που παγκοσμίως πλήττε τη δημόσια υγεία.

Βάζοντας μπροστά και πάλι τους θανάτους ζήτησε ευθύνες και υποστήριξε πως όσα συμβαίνουν καθώς και οι θάνατοι έχουν ονοματεπώνυμο για να υποστηρίξει ότι «Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Η χώρα δεν είναι μόνο σε κλοιό πανδημία και ακρίβειας αλλά και σε κλοιό Μητσοτάκη» πρόσθεσε για να σημειώσει ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επιστρατεύουν «το ψέμα και την προπαγάνδα»

«Έχει χάσει κάθε αξιοπιστία» ανέφερε κάνοντας λόγο για «έλλειμμα εμπιστοσύνης» προσθέτοντας πως «δεν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί αυτή την κυβέρνηση».

Σε προσωπικό επίπεδο μίλησε για «μόνιμη καρικατούρα ενός πρωθυπουργού» χαρακτηρίζοντάς τον «θρασύ και ανεύθυνο» επιχειρώντας μια αποδόμηση που όμως δεν καθίσταται, τουλάχιστον προς το παρόν, εφικτή με τον ίδιο να εξακολουθεί να ανταγωνίζεται τον Κανένα στις δημοσκοπήσεις προκειμένου να περάσει στη δεύτερη θέση ως προς το ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη. Κάτι που τονίζει διαρκώς το τελευταίο διάστημα την ώρα που από την αρχή της πανδημικής κρίσης:

- επιτίθεται κατά της επιτροπής των επιστημόνων ζητώντας τώρα να γίνει μια νέα κοινής αποδοχής από τα κόμματα

- αμφισβήτησε τα εμβόλια

- αμφισβήτησε κάθε μέτρο που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί αναλαμβάνοντας μέχρι και το ρίσκο για τη διενέργεια συλλαλητήριο εν μέσω των κυμάτων που έπλητταν και πλήττουν τη χώρα

- κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους κατηγορώντας την κυβέρνηση για διχασμό των πολιτών αλλά και για ρατσισμό όταν και οι επιστήμονες και ηγέτες ξένων χωρών αναφέρονται σε «πανδημία ανεμβολίαστων» ως προς το κύμα που σήμερα κάνει την επέλασή του.

«Εμείς δεν κάναμε σκληρή αντιπολίτευση με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε» είπε μάλιστα σημειώνοντας ότι «δείξαμε ανοχή» καθώς και ότι «αποφύγαμε την πρακτική της δεξιάς που επενδύει πάντα στην καταστροφή». Και αυτό όταν από το καλοκαίρι του 2020 προαναγγέλλονται καταστροφές και γίνονται αναφορές σε «χειμώνες – κόλαση» και σε «καλοκαίρια ρίσκου».

«Κάναμε παραπάνω από ότι μας αναλογεί σε επίδειξη υπευθυνότητας» είπε ο Αλέξη Τσίπρας σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και καλώντας την κυβέρνηση να φύγει «αν δεν θέλει ούτε μπορεί» να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Μάλιστα μίλησε για «απερχόμενο» πρωθυπουργό ο οποίος θα φύγει σύντομα όσο και αν τον στηρίζει η διαπλοκή αποφεύγοντας πάντως να ζητήσει ο ίδιος εκλογές. Αντιθέτως επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα φύγει χωρίς να διευκρινίσει πως θα καταστεί αυτό εφικτό χωρίς να στηθούν κάλπες.

Στο σημείο αυτό ανέφερε πως πρέπει γρήγορα να αλλάξει κυβέρνηση για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν...