Αλ Τσίπρας: Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για μέτρα στην εστίαση - Πως άδειασε τον Α. Ξανθό

Αλ Τσίπρας: Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για μέτρα στην εστίαση - Πως άδειασε τον Α. Ξανθό

Την ώρα που δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προτάσεις ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως δεν γνωρίζει τα επιδημιολογικά στοιχεία και φορτία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μιλήσει για την ανάγκη λήψης μέτρων για την εστίαση. Μόνο που άδειασε τον Ανδρέα Ξανθό ο οποίος στη Βουλή ήταν πολύ πιο... προχωρημένος.

Ακολουθώντας την τακτική του να μην παίρνει θέση αλλά εκ των υστέρων να κρίνει και να αντιδρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο star υποστήριξε πως δεν μπορεί να πάρει θέσει αναφορικά με το αν πρέπει να ληφθούν μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Η στάση του είναι ανάλογη καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας αφού όταν η κυβέρνηση ελάμβανε μέτρα την εγκαλούσε και όταν ανακοίνωνε τη λήξη τους τις ασκούσε κριτική. Η δήλωσή του παραπέμπει σε αυτή την τακτική την ώρα όμως που ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθός ζητούσε στη βουλή μέτρα αυστηρά.

Συγκεκριμένα, ο Α. Ξανθός δήλωσε ότι «Πρέπει να πάμε σε αυστηροποίηση των συνθηκών λειτουργίας των χώρων μαζικής συνάθροισης και διασκέδασης. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε με αυτό το κλίμα εφησυχασμού. Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Απαιτείται αλλαγή στρατηγικής».

Και κατέληξε: «Όλες οι άλλες χώρες είναι σε συναγερμό και παρά το γεγονός ότι έχουν πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας σχεδιάζουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ενόψει των εορτών. Και εμείς έχουμε μια διαφορετική κατεύθυνση, λέγοντας ότι έχουμε ύφεση του φαινομένου. Από που προκύπτει αυτό όταν έχουμε τόσους διασωληνωμένους;».

Εν τούτοις ο αρχηγός του κόμματός του απέφυγε να τοποθετηθεί εκτιμώντας πως μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε... πολιτικό κόστος, το οποίο δηλώνει πάντως πως στην περίπτωση της πανδημίας δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.