Αλ. Τσίπρας: Ανησυχητική η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας

Αλ. Τσίπρας: Ανησυχητική η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελληνική οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να φέρει την έκθεση Πισσαρίδη στη Βουλή για συζήτηση.«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πτωτική πορεία 12 μήνες τώρα.

Οι επιπτώσεις από το lockdown στην Ελλάδα θα είναι ισχυρές», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και παράλληλα απέδωσε ευθύνες στον Κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση. Όπως είπε η κυβέρνηση δεν πήρε διδάγματα από την κρίση του 2010. «Διαχειριστήκατε τους διαθέσιμους πόρους λέγοντας "μπόρα είναι θα περάσει" και λέγοντας ότι το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης. Όμως κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν η ανάκαμψη την επόμενη χρονιά θα είναι μεγαλύτερη από την φετινή ύφεση. Είπατε ότι ήταν πολιτική επιλογή να δώσετε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Αλλά είναι υποχρέωσή σας, όχι επιλογή», σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση οφείλει να φέρει έγκαιρα στη δημοσιότητα την έκθεση Πισσαρίδη. «Άλλωστε το σχέδιο ξεπερνά την θητεία διακυβέρνησής σας, αφορά την επόμενη 6ετία», είπε. 

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε τα πυρά του προς σχετικά με την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής. «Η κατάληξη της συνόδου κορυφής σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν, είναι πολλά βήματα πίσω. Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί κυρίως ο ευρωπαϊκός Νότος σε μια νέα κρίση χρέους. Σας ακούσαμε στο τέλος της συνόδου να χαρακτηρίζετε τον συμβιβασμό δίκαιο και εύλογο. Αλλά για ποιόν; Για εμάς που χάσαμε ή για τους βόρειους που κέρδισαν; Δεν κατανοώ τι εννοούσατε εκείνο το βράδυ», τόνισε.