Αλ. Φλαμπουράρης: Ζήτησα από τον πρέσβη των ΗΠΑ βοήθεια για τη Novartis 

Αλ. Φλαμπουράρης: Ζήτησα από τον πρέσβη των ΗΠΑ βοήθεια για τη Novartis 

Στην παραδοχή ότι ζήτησε από τον Aμερικανό πρέσβη, Geoffrey Pyatt, βοήθεια για την υπόθεση Novartis, προχώρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με τον διπλωμάτη να εξηγεί στον Υπουργό Επικρατείας ότι αυτό αποκλείεται.

Ειδικότερα, χωρίς να διευκρινίσει το είδος της βοήθειας την οποία αιτήθηκε από τον Geoffrey Pyatt, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είχε ζητήσει να τον δεί ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος ωστόσο δεν έκανε καμία συζήτηση και καμία αναφορά στην υπόθεση Novartis. Αντίθετα, το θέμα έφερε στη συζήτηση ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης ζητώντας την αμερικανική βοήθεια, κάτι που απέκλεισε ο κ. Pyatt.

Μάλιστα, κ. Φλαμπουράρης ισχυρίστηκε ότι ζήτησε βοήθεια «για να δει το κλίμα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι διαστρεβλώνει τα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αμερικανό πρέσβη, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Μάλιστα στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν ο κ. Pyatt αυτός που είχε ανοίξει τη συζήτηση περί Novartis, όπως είχε ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.