ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

Αλ. Βατόπουλος: Δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα

Αλ. Βατόπουλος: Δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα

Το «καμπανάκι» σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω του κορονοϊού κρούει ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα, ώστε να μην αυξηθούν οι επαφές.

Μιλώντας στο Open σημείωσε πως ο κορoνοϊός είναι παντού και πλέον υπάρχουν συρροές και σε μικρά χωριά, ενώ μίλησε και για το εμβόλιο, αλλά και το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Η όποια άρση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων δεν θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον κορονοϊό να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να «δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είμαστε σε οριακό σημείο, ο ιός βρίσκεται παντού. Δεν θέλουμε με τίποτα το πισωγύρισμα. Να βρεθούν τρόποι αγοράς ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός».

«Έχουμε συρροές ακόμη και σε μικρά χωριά, είναι τόσο οριακή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι «ο ιός έχει τους δικούς του κανόνες».

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για το εμβόλιο και τις αλλεργίες που εμφάνισαν δύο άτομα που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer στη Μεγάλη Βρετανία αναφέροντας «Οι αλλεργίες είναι πάντα ένα πρόβλημα με τα σκευάσματα».

«Το εμβόλιο είναι το βασικό μας εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα», τόνισε.