Αλ. Βασιλικός (ΞΕΕ): Απαιτούνται γενναία μέτρα για τον τουρισμό

Αλ. Βασιλικός (ΞΕΕ): Απαιτούνται γενναία μέτρα για τον τουρισμό

Στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία που διανύει ο ξενοδοχειακός και εν γένει τουριστικός κλάδος που ετοιμάζεται να… ανοίξει σταδιακά, οπότε αναδεικνύεται η αναγκαιότητα τολμηρών μέτρων για την όσο το δυνατόν καλύτερη επανεκκίνηση αναφέρεται με σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός. 

Ο ίδιος σημειώνει πως «σ’ αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια, οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και προς την κατεύθυνση αυτή συνεργαζόμαστε καθημερινά τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού όσο και με όλους τους φορείς». 

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του ΞΕΕ έχει ως εξής: 

«Η χώρα μπαίνει σταδιακά στη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας. Σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια, οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Απαιτείται λοιπόν η άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων. 

Αφενός για να ξεκαθαρίσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι ξενοδόχοι θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις και αφετέρου για να υπάρξει εύλογος χρόνος για την προετοιμασία των ξενοδοχείων και την εκπαίδευση του προσωπικού στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για την ασφάλεια επισκεπτών, εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών. 

Ταυτόχρονα, όσο αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της μεγάλης οικονομικής πρόκλησης που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε, τόσο αναδεικνύεται η αναγκαιότητα τολμηρών μέτρων για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. 

Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε καθημερινά τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού όσο και με όλους τους φορείς.  

Στο βαθμό που θα οικοδομηθεί πάνω σε στέρεα θεμέλια η απαραίτητη γέφυρα ελπίδας, με ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, επιδότηση για την εργασία και βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα για το προϊόν, τότε οι ξενοδόχοι θα είμαστε - όπως πάντα - στην πρώτη γραμμή για να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά!»