Ακυρώνει τις ασκήσεις για 28η Οκτωβρίου που η ίδια είχε εξαγγείλει και μιλά για «ένδειξη καλής θέλησης»
Τουρκία

Ακυρώνει τις ασκήσεις για 28η Οκτωβρίου που η ίδια είχε εξαγγείλει και μιλά για «ένδειξη καλής θέλησης»

Σε μια ένδειξη δήθεν καλής θέλησης, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις στρατιωτικές ασκήσεις που είχε προαναγγείλει στην Αν.Μεσόγειο για την 28η Οκτωβρίου.

Ενώ μερικά 24ωρα πριν, η ίδια είχε παραβιάσει το μορατόριουμ ασκήσεων του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ κατά την περίοδο των εθνικών εορτών, ανακοινώντας δύο ασκήσεις για τις 27 και 28 Οκτωβρίου στο Αιγαίο, τώρα ακυρώνει την μία Navtex, αυτήν της Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως «ένδειξη καλής θέλησης».

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κινήσεις χωρίς κανένα αντίκρυσμα από την στιγμή που είναι καταφανές ότι η στάση της Τουρκίας μόνο την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης δεν βοηθά. Στην λογική αυτή, της δημιουργίας παραπλανητικών εντυπώσεων, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι «η Τουρκία και ειδικά ο πρόεδρος Ερντογάν, υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, είναι υπέρ του διαλόγου και της εξεύρεσης πολιτικής λύσης στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Ιδού η νέα τουρκική Navtex με την οποία ακυρώνει τις ασκήσεις που είχε προαναγγείλει

Σημειωτέον ότι, το βράδυ της Παρασκευής η Τουρκία είχε εκδώσει τρεις νέες Navtex οι δύο εκ των οποίων αφορούσαν την περιοχή στα ανοιχτά της Φοινίκης, νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Ωστόσο, με νέα Navtex που εξέδωσε σήμερα ακυρώνει τις δύο αυτές.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται:

TURNHOS N/W : 1340/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 26-10-2020 16:46)

TURNHOS N/W : 1340/20
CANCEL 1325/20,1326/20 AND THIS MSG.