Ακόμα δύο Έλληνες «Δίκαιοι των Εθνών» από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Ακόμα δύο Έλληνες «Δίκαιοι των Εθνών» από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Στους Νικόλαο Αθανασούλη και Αθανάσιο Δημόπουλο θα απονεμηθεί ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών» για την διάσωση της εβραϊκής οικογένειας του Αβραάμ Καχμή κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Η απονομή του τιμητικού τίτλος θα λάβει χώρα την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 στο Πολύκεντρο Κρυονερίου Κορινθίας, παρουσία του προέδρου της Κοινότητας Κρυονερίου Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνου Ραφτόπουλου, και της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα, κας Ιρίτ Μπέν-Άμπα.
 
Η κυρία Ρίβκα Καμχή, διασωθείσα και κόρη του Αβραάμ και άλλοι συγγενείς της θα ταξιδέψουν ειδικά από το Ισραήλ στο Κρυονέρι για να παραστούν στην εκδήλωση, ενώ το παρών θα δώσουν και πολλά μέλη των Οικογενειών Αθανανασούλη και Δημόπουλου.
 
Ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών» απονέμεται από το Γιάντ Βασέμ, το Ινστιτούτο και Μουσείο στην Ιερουσαλήμ για την διαιώνιση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Απονέμεται σε θαρραλέους μη Εβραίους που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν Εβραίους από την Ναζιστική βαρβαρότητα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.   
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί τιμητική πτήση αεροπλάνου της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορείας πάνω από το Κρυονέρι.
 
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αμφιθέατρο Κρυονερίου το οποίο ανακαινίστηκε το 2017 με δαπάνες της οικογένειας Γιάκομπι-Καμχή
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί δείπνο από τον Δήμο Σικυωνίων.