7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Ακόμα 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της J&J θα προμηθευτεί η κυβέρνηση Μπάιντεν

Ακόμα 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της J&J θα προμηθευτεί η κυβέρνηση Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ αναμένεται να προμηθευτούν 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson, ανακοίνωσή που θα κάνει επισήμως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησης του στον Λευκό Οίκο με στελέχη της J&J και της Merck.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται καθώς η διοίκηση Μπάιντεν μεσολάβησε προ ημερών για την αύξηση της παραγωγής της J&J, δεδομένου ότι η εταιρεία είχε μείνει πίσω στον προγραμματισμό της. Έτσι, η J&J θα συνεργαστεί με τον φαρμακευτικό γίγαντα Merck για τη διευκόλυνση της παραγωγικής διαδικασίας.

Η Merck διαθέτει παράδοση και τεχνογνωσία στη παρασκευή εμβολίων, εδώ και ένα αιώνα, όντας ο μοναδικός προμηθευτής στις ΗΠΑ του παιδικού εμβολίου που προστατεύει από την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά. 

Το εμβόλιο της J&J έλαβε έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης πριν λίγες μέρες από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ κι έγινε έτσι το τρίτο εμβόλιο, μετά από εκείνα των Pfizer-BioNTech και Moderna, που θα είναι διαθέσιμο στη χώρα.

Η εταιρεία απέστειλε αμέσως παρτίδα 3,9 εκατ. δόσεων προς χρήση στα εμβολιαστικά κέντρα και σημείωσε ότι θα παράσχει άλλα 16 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου - με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν να τονίζουν ωστόσο ότι το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί προς τα τέλη του μήνα.