Ακατάλληλο για Καγκελάριο θεωρούν τον πρόεδρο της CDU οι περισσότεροι Γερμανοί

Ακατάλληλο για Καγκελάριο θεωρούν τον πρόεδρο της CDU οι περισσότεροι Γερμανοί

Ακατάλληλο για καγκελάριο θεωρούν οι περισσότεροι Γερμανοί τον νέο πρόεδρο της CDU, Άρμιν Λάσετ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Στο πρόσωπο του Λάσετ εντείνεται η πίεση μετά και την εκλογική αποτυχία των Χριστιανοδημοκρατών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στο γειτονικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, που βύθισε το κόμμα σε κρίση και εωστρέφεια.

Συγκεκριμένα, το 73,1% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πόρταλ t-online κρίνουν τον Λάσετ ακατάλληλο για υποψήφιο, ενώ και μόνον το 14,7% τον βλέπει θετικά, ενώ ούτε οι ψηφοφόροι του κόμματός του τον στηρίζουν. Το 72,5% των ψηφοφόρων της CDU δεν θεωρεί ότι είναι αυτός που πρέπει να διεκδικήσει τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία και μόνον το 16,4% έχει θετική γνώμη για εκείνον. Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διήμερο 14-15 Μαρτίου και συμμετείχαν σε αυτή 5.080 άτομα σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Ο Λάσετ είχε επικρατήσει τον περασμένο Ιανουάριο έναντι του πρώην επικεφαλής της ΚΟ της CDU, Φρίντριχ Μερτς, και του υπεύθυνου του κόμματος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, στη μάχη για την προεδρία του κόμματος.

Ο ίδιος ο Λάσετ θεωρεί ότι η απόφαση για το θέμα του υποψήφιου καγκελαρίου μπορεί να ληφθεί μετά το Πάσχα. «Κάποια στιγμή ανάμεσα στο Πάσχα και την Πεντηκοστή» θα έχουμε το όνομα του υποψήφιου καγκελάριου, δήλωσε χαρακτηριστικά στο δεύτερο κρατικό δίκτυο της γερμανικής τηλεόρασης τη Δευτέρα.