7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ακάρ: Η Ελλάδα δημιουργεί fake ατζέντα - Έχει «ερωτευτεί» τους εξοπλισμούς

Ακάρ: Η Ελλάδα δημιουργεί fake ατζέντα - Έχει «ερωτευτεί» τους εξοπλισμούς
AP Images

Σταθερός στη γραμμή των προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα μας δημιουργεί fake ατζέντα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την  Ελλάδα ότι διατηρεί σχέσεις με τρομοκράτες ενώ έθεσε και πάλι ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου.

Μιλώντας στο «Συμπόσιο της θάλασσας, των νησιών και των σχέσεων γειτονίας με την Ελλάδα» στη Σμύρνη, ο Χ. Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει fake ατζέντα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, έχοντας «ερωτευτεί» τους εξοπλισμούς δημιουργώντας μια τεχνητή αντίληψη απειλής.

«Η Ελλάδα, με τα όνειρά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, επιδιώκει να επεκτείνει περαιτέρω τον εναέριο χώρο της. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτά είναι κενά όνειρα », είπε ο Ακάρ, προσθέτοντας:«Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στις περιοχές που έχουν λάβει άδεια από την ΤΔΒΚ και εντός της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα διατηρεί σχέσεις με τρομοκράτες και τώρα φιλοξενεί μέλη του FETO. 

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το πλάτος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, την «παραβίαση» της μη στρατιωτικής κατάστασης νησιών καθώς και το καθεστώς νησιών και βαρχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν μεταφέρθηκε στην Ελλάδα με συμφωνίες.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βρει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τη λογική, τη λογική και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, μόνο το ένα πέμπτο του Αιγαίου θα παραμείνει ως ανοιχτή θάλασσα και περίπου τα δύο τρίτα του θα γίνουν ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ελληνική λίμνη. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι σχεδόν αδύνατο για το Πολεμικό μας Ναυτικό να φτάσει στη Μεσόγειο μέσω διεθνών υδάτων. Η Τουρκία θα υποστεί σημαντικές απώλειες όσον αφορά τη ναυτιλία, την ασφάλεια και τους πόρους στο Αιγαίο. Αυτό δεν είναι ποτέ δυνατόν να το δεχτεί αυτό η Τουρκία», ανέφερε. 

Συνεχίζοντας την επίθεση στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι παραβιάζει το καθεστώς σε τουλάχιστον 16 από τα 23 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, διατηρώντας στρατιωτικές μονάδες σε αυτά.