Ακ. Σκέρτσος: Η πολιτεία συνειδητά επέλεξε τη στρατηγική εμβολιασμού

Ακ. Σκέρτσος: Η πολιτεία συνειδητά επέλεξε τη στρατηγική εμβολιασμού

Το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για τον εμβολιασμό του πληθυσμού επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος παράλληλα επισήμανε πως ο σχεδιασμός κινείται με βάση τις οδηγίες της αρμόδιας επιτροπής, δίνοντας προτεραιότητα στους υγειονομικούς και στους ηλικιωμένους πολίτες.

Εν συνεχεία, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε ότι οι χώρες που χορηγούν όλες τις δόσεις εμβολίων που διαθέτουν κινδυνεύουν να μην μπορούν να χορηγήσουν τη δεύτερη δόση στους πολίτες τους.

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό και σε άλλες κατηγορίες πολιτών όπως οι μεταφορείς ή οι οδηγοί στα μέσα μεταφοράς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε πως οι παραπάνω επαγγελματικές κατηγορίες είναι πολύ σημαντικές, αλλά έχουν ενταχθεί στην επόμενη φάση του εμβολιασμού που αφορά μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος και κινείται με βάση τις οδηγίες της αρμόδιας επιτροπής και προς το παρόν προηγούνται οι υγειονομικοί και οι πολίτες με ηλικιακά κριτήρια.