Αίγυπτος: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση σε τουρίστες στο Κάιρο

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή ένοπλη επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών στο Κάιρο, όπως μετέδωσε το Amaq, ένα πρακτορείο ειδήσεων που υποστηρίζει την τζιχαντιστική αυτή οργάνωση.

Η οργάνωση αυτή επισήμανε εξάλλου σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ ότι τα μέλη της πραγματοποίησαν την ένοπλη επίθεση σε Ισραηλινούς τουρίστες στο Κάιρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ηγέτη της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι να βάλουν στόχο τους Εβραίους "παντού" στον κόσμο.

Στην επίθεση αυτή έξω από ξενοδοχείο του Καΐρου χρησιμοποιήθηκαν ελαφρά όπλα, προσθέτει το ΙΚ στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση αυτή, η οποία είχε στόχο, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, ένα λεωφορείο που επρόκειτο να μεταφέρει Ισραηλινούς Άραβες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η επίθεση είχε στόχο άνδρες των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας είχαν δηλώσει χθες ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών την ώρα που αυτοί επιβιβάζονταν σε λεωφορείο έξω από ξενοδοχείο του Καΐρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ