Αίγυπτος: Στους 1.938 οι νεκροί, ξεπέρασαν τα 50.000 τα κρούσματα

Αίγυπτος: Στους 1.938 οι νεκροί, ξεπέρασαν τα 50.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.218 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ξεπερνά τους 50.000 δεκαπέντε ημέρες προτού το Κάιρο αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι περιορισμοί στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου επιβλήθηκαν τον Μάρτιο και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων το κλείσιμο των σχολείων, εμπορικών καταστημάτων συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και την αναστολή σχεδόν όλων των επιβατικών πτήσεων.

Η πανδημία κατάφερε βαρύ πλήγμα στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος κατά την αιγυπτιακή κυβέρνηση συνεισφέρει περίπου 5% του ΑΕΠ, ποσοστό όμως ππου σύμφωνα με αναλυτές μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στο 15%, αν υπολογιστούν οι θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις που συνδέονται έμμεσα με αυτόν.

Το Κάιρο ελπίζει ότι θα υποδεχθεί τουρίστες την τρέχουσα τουριστική περίοδο και έχει ανακοινώσει πως το σχέδιό του είναι να ανοίξουν τα αεροδρόμια και να αρχίσουν ξανά οι προγραμματισμένες πτήσεις από 1ης Ιουλίου.

Τα υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες πως τα κρούσματα μόλυνσης ανέρχονται σε 50.437 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην COVID-19 σε 1.938.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης επικαλούμενος μελέτη εκτίμησε την 1η Ιουνίου ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό ενδέχεται να είναι πενταπλάσιος από αυτόν των διαγνωσμένων κρουσμάτων που ανακοινώνεται επίσημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ