8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Αίγυπτος - Κορονοϊός: Oι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβαλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ ανά βδομάδα

Αίγυπτος - Κορονοϊός: Oι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβαλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ ανά βδομάδα
Shutterstock

Το Υπουργείο Παιδείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του νέου κορονοϊού δε θα επιτρέπεται να εργάζονται εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκτός κι εάν υποβάλλοντα σε δύο τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα.

Ο υπουργός Παιδείας της χώρας, ο Τάρεκ Σάουκι, είπε ότι το αυτό εφαρμόζεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι αρχές για τον εμβολιασμό όλων όσοι εργάζονται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου το 95% των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων –δηλαδή 1.605.861 εργαζόμενοι– είχε εμβολιαστεί.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι διέταξε τον εμβολιασμό όλου του πανεπιστημιακού και σχολικού προσωπικού και των μαθητών κατά του COVID-19 πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που για τα δημόσια σχολεία της χώρας ξεκινά την 9η Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τα μαθήματα στα διεθνή σχολεία.