Αίγυπτος - Κορονοϊός: 600 γιατροί έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή της πανδημίας

Αίγυπτος - Κορονοϊός: 600 γιατροί έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή της πανδημίας

Βαρύ είναι το τίμημα από τον κορονοϊό για τον ιατρικό κλάδο στην Αίγυπτο, καθώς ήταν η αιτία για να χάσουν μέχρι τώρα τη ζωή τους 600 ιατροί, από την αρχή της πανδημίας, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος της χώρας. Ο πρώτος Αιγύπτιος ιατρός είχε καταλήξει από επιπλοκές της Covid-19 τον Μάρτιο του 2020.

Μάλιστα, σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ιατροί υποστηρίζουν ότι πιθανόν ο τραγικός αυτός απολογισμός να είναι μεγαλύτερος, καθώς μπορεί να μην έχει γίνει πλήρης καταγραφή των θυμάτων.

Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος περνά το 4ο κύμα κορονοϊού, ειδικοί συζητάνε πλέον το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο εμβολιασμός και σε νέους κάτω των 18 ετών, ένα θέμα που πάντως βρίσκεται προς το παρόν υπό μελέτη. Με την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα επιχειρηθεί να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία.

Χθες, Κυριακή, στην Αίγυπτο καταγράφηκαν 680 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 301.625 άτομα από την αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο 2020, ενώ παράλληλα 38 νέοι θάνατοι αύξησαν τον αριθμό των θυμάτων από την Covid-19 συνολικά σε 17.187 άτομα.