Αίγυπτος: 1 αστυνομικός τραυματίας και 7 τζιχαντιστές νεκροί σε επιθέσεις στο Κάιρο

Αίγυπτος: 1 αστυνομικός τραυματίας και 7 τζιχαντιστές νεκροί σε επιθέσεις στο Κάιρο

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και επτά φερόμενοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Καΐρου σε δύο ξεχωριστά επεισόδια ανταλλαγής πυρών κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρεις από τους ύποπτους ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην περιφερειακή οδό, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι ύποπτοι ετοίμαζαν μια εχθρική ενέργεια, την τοποθέτηση βόμβας στην Γκίζα (ανατολικά του Καΐρου) και επέβαιναν σε φορτηγό μεταμφιεσμένοι σε ηλεκτρολόγους», σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται πως σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών όταν η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητό τους. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Όπλα, ηλεκτρικά καλώδια και εκρηκτικά βρέθηκαν στο όχημά τους, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι σκοτώθηκαν σε έφοδο της αστυνομίας σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας «6η Οκτωβρίου», ανατολικά της μεγαλούπολης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Από το διαμέρισμα κατασχέθηκαν όπλα και υλικά κατασκευής βομβών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι φερόμενοι τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Hasm", μιας ένοπλης οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική από τις αρχές, και έχει δεσμούς με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, σύμφωνα με τις αρχές.

Η οργάνωση Χασμ έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2016 εναντίον της αστυνομίας, αξιωματούχων και δικαστών στο Κάιρο.

Αργά το πρωί, ο περιφερειακός ήταν ανοικτός στην κυκλοφορία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πληροφορία για την ανταλλαγή πυρών στον περιφερειακό είχε δημοσιοποιηθεί αρχικά από τη δημόσια τηλεόραση, επιγραμματικά, χωρίς εικόνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP