Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στο hotspot των Διαβατών

Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στο hotspot των Διαβατών

Άγρια επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστόπουλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι συμπλοκές ξέσπασαν λίγο μετά τις 10 μ.μ., όταν ομάδες Αφγανών, Αλγερινών και Μαροκινών από τη μια πλευρά, και Κούρδων του Ιράκ από την άλλη, άρχισαν να πετούν πέτρες εκατέρωθεν.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε άγριες μάχες σώμα με σώμα. Ένας νεαρός μετανάστης δέχθηκε μαχαιριά στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Αιτία για τα επεισόδια -που είναι συχνά στο hotspot- είναι η αύξηση των ατόμων που φιλοξενούνται στα Διαβατά, που σε συνδυασμό με το επικίνδυνο μείγμα των διαφορετικών εθνικοτήτων καθιστούν το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου σε Μόρια της βόρειας Ελλάδας.

δφσ

Οι Αφγανοί καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μεταφερθεί εκεί πολλοί Κούρδοι χωρίς έγγραφα για νόμιμη παραμονή στη χώρα, οι οποίοι επιχειρούν να εκτοπίσουν τις οικογένειες των Αφγανών από τα κοντέινέρ τους για να τα καταλάβουν εκείνοι. 

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για έκτροπα που προκαλούν Αφγανοί, Μαροκινοί και Αλγερινοί οι οποίοι κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα και σταμάτησαν με την παρέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ και αστυνομικών της ΟΠΚΕ. Στο σημείο παρέμεινε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ όλη τη νύχτα για να μην ξεκινήσουν και πάλι επεισόδια.

 δζωδ