Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 18:24

-A +A

Άγνωστη παραμένει η τύχη του Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 18:24
Άγνωστη παραμένει η τύχη του Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές
-A +A

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών σε συντονισμό με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς άγνωστη παραμένει η τύχη του 20χρονου Έλληνα ναυτικού και ακόμα τριών αλλοδαπών μελών του πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου «ΕLKA Αριστοτέλης», οι οποίοι απήχθησαν μετά την πειρατική επίθεση κατά του πλοίου τους στα ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής.

Ήδη έχουν συμπληρωθεί οκτώ ημέρες από την προηγούμενη Δευτέρα (4/11) όταν το ελληνόκτητο τάνκερ δέχθηκε επίθεση πειρατών ενώ βρισκόταν σε αγκυροβόλιο και οι πειρατές που απήγαγαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος δεν έχουν ακόμα επικοινωνήσει με καμία αρχή ούτε και με τις οικογένειες των απαχθέντων για να κοινοποιήσουν τα όποια τυχόν αιτήματά τους. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις εντός κάποιων ημερών οι πειρατές συνήθως επικοινωνούν με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ή και απευθείας με τις οικογένειες των ναυτικών που έχουν απαχθεί.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού «μας έχουν ενημερώσει ότι γίνονται προσπάθειες στην ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία να εντοπίσουν τον Δημήτρη και τους άλλους ναυτικούς».

Παράλληλα, ο πατέρας του 20χρονου Δημήτρη προσθέτει ότι «Από την εταιρεία κάνουν ό,τι είναι δυνατό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νέο, καθώς δεν έχουν επικοινωνήσει οι απαγωγείς. Μακάρι να είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν, μυστικά».

Μαζί με τον Δημήτρη είχαν απαχθεί ακόμα δύο Φιλιππινέζοι, καθώς και ένας Γεωργιανός. Προς το παρόν οι έρευνες των αρχών έχουν στραφεί προς τα σύνορα με την Νιγηρία, όπου θεωρείται ως πιθανότερος προορισμός των απαγωγέων λόγω της αστάθειας που επικρατεί στην συγκεκριμένη χώρα.

 Ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ

Στενά παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν.

Όπως διευκρινίζεται εξάλλου στην ανακοίνωση, αναφορικά με την υπόθεση απαχθέντος Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο, από λήψεως της σχετικής ενημέρωσης από το υπουργείο Ναυτιλίας, προέβη άμεσα σε ενημέρωση των εμπλεκομένων αρχών της χώρας μας στο εξωτερικό, ειδικότερα την πρεσβεία μας στην Αμπούτζα (καλύπτει διά παράλληλης διαπίστευσης το Τόγκο), η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα τις αρχές του Τόγκο, καθώς και τις πρεσβείες μας στην Τιφλίδα και τη Μανίλα, καθώς οι λοιποί απαχθέντες είναι υπήκοοι Γεωργίας και Φιλιππίνων.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα