Τρίμηνη προθεσμία τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να παραμείνει στον διεθνή οργανισμό

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 16:22 - Τελευταία ενημέρωση: 18:21
-A +A
Τρίμηνη προθεσμία τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να παραμείνει στον διεθνή οργανισμό

Στην αρχή του 2019 θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα παραμείνει ή όχι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού, δηλώνει ο πρόεδρός του Νίκος Οικονομόπουλος.

Το θέμα έχει προκύψει εξαιτίας του γεγονότος ότι οι διοικήσεις του Ε.Ε.Σ. δεν έχουν προβεί στις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.

Επικαλούμενος επιστολή που έλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Ν. Οικονομόπουλος κάνει λόγο για «πρόοδο στην εξυγίανση του ελληνικού οργανισμού, που ήδη υλοποιείται και θα ληφθεί υπόψιν για την απόφαση».

Η δήλωση του προέδρου του Ε.Ε.Σ.

«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του "οδικού" χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολειπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η σχετική επιστολή είχε σταλεί στη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία την Τετάρτη αλλά δεν είχε παραλειφθεί. Οι διοικήσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν προέβησαν στις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό όπως είχαν υποσχεθεί, ενώ η διοίκηση είχε προγραμματίσει να συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη για το θέμα, αλλά δεν πρόλαβε τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου είχε προειδοποιήσει σχετικά από το 2012, ενώ η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία, συνεπάγεται την αναστολή όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση στην οποία η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δήλωνε άγνοια για το ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποπομπής του από τον διεθνή οργανισμό.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 09/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα