Άγκυρα: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για τους «8»

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, 19:46
-A +A
Άγκυρα: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για τους «8»

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της προκειμένου να φέρει πίσω τους «τρομοκράτες γκιουλενιστές» για να τους δικάσει και η Ελλάδα δεν πρέπει να προσβληθεί από αυτό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μποζντάγ υπενθύμισε σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού ότι μετά την απελευθέρωση των 8 στην Ελλάδα, η Τουρκία πάγωσε τη συμφωνία που είχε με την Αθήνα για την επανεισδοχή προσφύγων σημειώνοντας ότι πρόκειται για εξέλιξη που θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ακόμα ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε επίπεδο Έλληνα Πρωθυπουργού είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών. “Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται”, είπε ο τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για "παραβίαση του των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και τους διεθνούς δικαίου”.

Όπως είπε “όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε αυτούς στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι και ο τρομοκράτης Γκιουλέν θα βγουν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το πετύχει. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι το θέμα δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με την ΕΕ και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα. Όπως είπε, δεν θα αποδεχτούν να μετατραπεί σε θέμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. “Και η Ελλάδα δεν είναι σωστό να μεταφέρει το θέμα εκεί.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της. “Δεν πρέπει να Ελλάδα αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της”, ανέφερε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα