Άγκυρα: Η Γαλλία παίζει επικίνδυνο παιχνίδι, όχι η Τουρκία

Άγκυρα: Η Γαλλία παίζει επικίνδυνο παιχνίδι, όχι η Τουρκία

Τούρκος αξιωματούχος «επέστρεψε» την κατηγορία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι «Άγκυρα παίζει επικίνδυνο παιχνίδι στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «Η Γαλλία και όχι η Τουρκία είναι εκείνη που παίζει "επικίνδυνο παιχνίδι" στη Μεσόγειο».

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως το γεγονός ότι η Γαλλία «αγνοεί τις νόμιμες ανησυχίες ενισχύει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αντί να προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα» και τονίζει ότι «η Γαλλία έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι η Λιβύη βυθίζεται στο χάος, παίζοντας το πραγματικό "επικίνδυνο παιχνίδι" στη Λιβύη».

Τέλος, η Τουρκία «συστήνει στη Γαλλία και στον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να σταματήσουν να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον της Λιβύης και της Ανατολικής Μεσογείου και αντί αυτού να ακολουθήσουν τους καθιερωμένους διαύλους επικοινωνίας».

Χθες ο Μακρόν επέκρινε την Άγκυρα για τη στήριξή της στην κυβέρνηση της Τρίπολης λέγοντας ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στη Λιβύη, τα οποία αντίκεινται σε όλα όσα έχουν διεθνώς συμφωνηθεί.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καθαρά στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει σήμερα ένα επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στη διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Presidential Press Service via AP, Pool