Άγκυρα: «Γελοίο» να έχει 40.000 τ. χλμ ΑΟΖ το Καστελόριζο

Άγκυρα: «Γελοίο» να έχει 40.000 τ. χλμ ΑΟΖ το Καστελόριζο

Την πολιτική της έντασης δείχνει να διατηρεί η Άγκυρα ενόψει των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας που ξεκινούν σήμερα στην Άγκυρα, με τον γενικό διευθυντή του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσιγές να χαρακτηρίζει «γελοίο» το γεγονός ότι το Καστελόριζο μπορεί να θεμελιώνει θαλάσσια δικαιοδοσία.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε ο κ. Ερτσιγές χτες το απόγευμα έχει ένα χάρτη ο οποίος απεικονίζει το Καστελόριζο και την αντικείμενη τουρκική ακτή σχολιάζοντας: «πόσο γελοίο είναι να θεωρεί κανείς ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε απόσταση 570 χλμ από την Ελλάδα και 2 χλμ από την Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια δικαιοδοσία 40 χιλιομέτρων στην Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, τον πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον πρέσβη Sedat Önal, θα συναντηθούν στην Άγκυρα.