ΓΔ: 923,46 -3,83 (-0,41 %)

Τζίρος: 25,61 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 923,46 -3,83 (-0,41 %)

Τζίρος: 25,61 εκατ. €   RT

Άγγ. Συρίγος: Γίνονται λελογισμένα βήματα στο άνοιγμα της εκπαίδευσης

Άγγ. Συρίγος: Γίνονται λελογισμένα βήματα στο άνοιγμα της εκπαίδευσης

Το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και προσεκτικά εξήγησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με υγειονομικούς κανόνες και self test.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Όπως είπε το ζήτημα των διορισμών είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο των λεγόμενων θεσμών. «Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει συζητήσεις και με το Υπουργείο Εσωτερικών και με τους θεσμούς και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα» σημείωσε.

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα είπε πως το πείραμα με τα self test στα Λύκεια πήγε καλά και δεν είδαμε εκτίναξη κρουσμάτων. «Το μόνο που με ανησυχεί είναι τυχόν ανευθυνότητα στη δήλωση των αποτελεσμάτων», είπε και τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα έναντι των άλλων.

Επιπλέον ανοίγουν τα φροντιστήρια για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου, όπως και τα φροντιστήρια που δίνουν εξετάσεις για τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών. «Οι βρεφονηπιακοί προς το παρόν δεν ανοίγουν. Είναι σταδιακό το άνοιγμα, τα ΑΕΙ δεν ανοίγουν, ξεκινούν όμως οι εργαστηριακές και κλινικές πρακτικές ασκήσεις από 17/5. Δεν σταμάτησε ο κορονοϊός χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν μπορούμε να περάσουμε στο πλήρες άνοιγμα από τη μία μέρα στην άλλη» τόνισε.

Σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός ο ρυθμός των εμβολιασμών και σημαντικό όπλο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ωστόσο χρειάζεται προσοχή και λελογισμένα βήματα.

Τι θα γίνει με την εξεταστική στα ΑΕΙ

Για τα πανεπιστήμια σημείωσε πως για το τρίτο εξάμηνο θα ληφθούν αποφάσεις κατά περίπτωση από το κάθε τμήμα για το αν οι εξετάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, όπως έγινε πέρσι.

Για τα ελληνοτουρκικά

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών σημείωσε πως ο ισλαμιστής εκπρόπωπος του ΑΚP ξεκίνησε την επίσκεψή του από το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ήταν μια μεγάλη έκπληξη, ενώ χαρακτήρισε κωμικοτραγικό το ότι απευθύνθηκε στους Τούρκους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βρίσκονται εκεί εξαιτίας διώξεων από τον Ερντογάν.  Κατά τα άλλα είπε πως ο Τούρκος εκπρόσωπος προσπάθησε με τις επισκέψεις του να τονίσει τη διάσταση του διεθνούς δικαίου με την αιτίαση ότι δεν δίνεται προσοχή στην προστασία των οθωμανικών μνημείων, την ώρα που η ίδια η Τουρκία δεν σέβεται το χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας μετατρέποντάς τες από μουσεία σε τεμένη.