Αφγανιστάν: Τρεις άνθρωποι νεκροί από βόμβα σε μοτοσικλέτα

Αφγανιστάν: Τρεις άνθρωποι νεκροί από βόμβα σε μοτοσικλέτα

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί πάνω σε μοτοσικλέτα εξερράγη σήμερα στο Αφγανιστάν έξω από τον χώρο όπου διεξαγόταν συγκέντρωση ενός πρώην διοικητή των εξεγερμένων, ο οποίος συνήψε συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση πέρυσι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο πρώην διοικητής, Gulbuddin Hekmatyar, δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά το τέλος της συγκέντρωσης, στην ανατολική πόλη Τζαλαλαμπάντ, καθώς ο κόσμος έφευγε από το σημείο, δήλωσε ο Αταχουλάχ Χογκιανί, εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη.

Ο Hekmatyar, μια σημαντική φυσιογνωμία στην πολύχρονη σύγκρουση στο Αφγανιστάν που ήταν πρωθυπουργός για μία περίοδο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου τη δεκαετία του 1990, τα τελευταία χρόνια είχε συμμαχήσει με τους Ταλιμπάν.

Επέστρεψε στην Καμπούλ πέρυσι βάσει μιας συμφωνίας ειρήνης με την κυβέρνηση, ως επικεφαλής του ισχυρού κόμματός του, Χιζμπ ι-Ισλάμι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τζαλαλαμπάντ, μοιράζεται μακρά και πορώδη σύνορα με το Πακιστάν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θερμοκήπιο μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τους Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου AP