Αφγανιστάν: 8 νεκροί μετά από επίθεση του ΙΚ σε νοσοκομείο

Αφγανιστάν: 8 νεκροί μετά από επίθεση του ΙΚ σε νοσοκομείο

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί έχουν τραυματισθεί κατά την επίθεση ενόπλων κατά νοσοκομείου της Καμπούλ, εντός του οποίου λειτουργεί μαιευτική κλινική της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί στο νοσοκομείο στην συνοικία Νταστ-ε-Μπάρχι της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αξιωματούχο και έναν γιατρό που κατόρθωσε να διαφύγει.

«Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο ασθενείς και γιατρούς. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός στο εσωτερικό», δήλωσε ο παιδίατρος.

Ειδικές δυνάμεις του αφγανικού στρατού επενέβησαν στον τόπο της επίθεσης και οι συγκρούσεις συνεχίζονταν επί πολλές ώρες, ενώ σύμφωνα με το Al Jazeera., αφγανοί στρατιώτες απομάκρυναν νεογνά και μητέρες από τον χώρο του νοσοκομείου

Η επίθεση σημειώνεται μία ημέρα μετά τις διαδοχικές εκρήξεις χθες τεσσάρων ναρκών στον βόρειο τομέα της Καμπούλ, που προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων SITE, την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.