Άφαντος παραμένει ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζ. Κλ. Όσβαλντ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 11:17
-A +A
Άφαντος παραμένει ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζ. Κλ. Όσβαλντ

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του τραπεζίτη Ζακ Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος εμπλέκεται στις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της Siemens, και εξαφανίστηκε χθες παραβιάζοντας το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής, κατηγορούμενος από τον πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, για ξέπλυμα χρήματος σε τράπεζες της Ελβετίας.

Είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του, αλλά το 2016 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι.

Χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, Όσβαλντ. 

«Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016,  επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα