Αερογραμμές: 16.000 απολύσεις από την United Airlines

Αερογραμμές: 16.000 απολύσεις από την United Airlines

Η United Airlines ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 16.000 θέσεων εργασίας στο τέλος του μήνα οπότε και ολοκληρώνεται η ομοσπονδιακή βοήθεια. 

Οι περικοπές θα γίνουν τον Οκτώβριο, καθώς σύμφωνα με τους όρους του πακέτου κρατικών ενισχύσεων ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο δόθηκε προς τους αερομεταφορείς για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, απαγορεύεται να προβούν σε απολύσεις ως το τέλος του τρέχοντος μήνα. 

Σύμφωνα με την United, οι περισσότερες από τις περικοπές ήταν προγραμματισμένες καθώς οφείλονται σε χιλιάδες εθελοντές που δέχτηκαν πακέτα πρόωρης συνταξιοδότησης. Ωστόσο, όπως τόνισε η εταιρεία, o αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος από τους 36.000 θέσεις εργασίας που ήταν σε κίνδυνο τον Ιούλιο κατά την τελευταία ενημέρωση.

Πριν λίγο καιρό εξάλλου, η American Airlines είχε προαναγγείλει την απόλυση 19.000 εργαζομένων της. 

Οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν χάσει συνολικά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο. Η ταξιδιωτική ζήτηση έχει μειωθεί σημαντικά και η κίνηση στα αεροδρόμια αγγίζει το 30% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και κατά την περισσότερο προσοδοφόρα περίοδο.