ΑΔΜΗΕ: Άμεση ανάγκη να συνεχιστούν τα έργα στην γραμμή Μεγαλόπολης Πάτρας

ΑΔΜΗΕ: Άμεση ανάγκη να συνεχιστούν τα έργα στην γραμμή Μεγαλόπολης Πάτρας

Αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής με την οποία διεκόπησαν οι εργασίες εγκατάστασης των πυλώνων της γραμμής Μεγαλόπολης - Πάτρας πρόκειται να υποβάλει ο ΑΔΜΗΕ σήμερα στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, κρίσιμου για την ευστάθεια του Συστήματος και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98%. Όμως οι δύο τελευταίοι πυλώνες που απομένουν να τοποθετηθούν συναντούν την αντίδραση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα.

Στις 27 Νοεμβρίου οι μοναχές της Ιεράς Μονής κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία οι εργασίες ανεστάλησαν μέχρι σήμερα οπότε επρόκειτο να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Όμως η συζήτηση δεν θα γίνει λόγω της πανδημίας και η προσωρινή διαταγή αναστολής εργασιών επεκτείνεται αυτόματα. Με την αίτησή του ο ΑΔΜΗΕ θα ζητήσει να συνεχιστούν οι εργασίες έως ότου γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η ολοκλήρωση του Δυτικού Διαδρόμου της Πελοποννήσουν θα επιτρέψει την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς της Περιφέρειας στα 400 κιλοβόλτ (σήμερα σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα λειτουργεί στα 150 κιλοβόλτ) και κατ επέκταση στη βελτίωση της ευστάθειας. Επίσης θα επιτρέψει να απορροφηθεί περαιτέρω ισχύς από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα αρθεί ο κορεσμός του δικτύου στην Πελοπόννησο η οποία έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.