Adidas: Το 30% των νέων προσλήψεων στις ΗΠΑ θα είναι Αφροαμερικανοί και ισπανόφωνοι

Adidas: Το 30% των νέων προσλήψεων στις ΗΠΑ θα είναι Αφροαμερικανοί και ισπανόφωνοι

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 20 εκατ. δολάρια στην κοινότητα των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ και θα εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 30% όλων των νέων προσλήψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αφορούν Αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους.

Η Adidas συνεργάζεται με πολλούς διακεκριμένους μαύρους αθλητές, ενώ τα αθλητικά της παπούτσια και οι φόρμες είναι μέρος της κουλτούρας του χιπ-χοπ από τότε άρχισαν να τα φοράνε, στη δεκαετία του '80, τα μέλη του συγκροτήματος Run-DMC.

Σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δηλώνει ότι αναγνωρίζει τη συμβολή της μαύρης κοινότητας στην επιτυχία της εταιρείας, και παραδέχτηκε ότι η Adidas μπορεί ακόμα να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και να εξασφαλίσει ισότητα, ποικιλομορφία και ίσες ευκαιρίες.

«Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι οι εργαζόμενοί μας θα αισθάνονται ασφαλείς, θα νιώθουν ότι ακούγονται και έχουν ίσες ευκαιρίες να προχωρήσουν στην καριέρα τους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κάσπερ Ρόρστεντ.

Η Adidas θα επενδύσει 20 εκατ. δολάρια μέσα στα τέσσερα επόμενα χρόνια σε προγράμματα υποστήριξης της μαύρης κοινότητας: ένα πρόγραμμα μπάσκετ για υποβαθμισμένες συνοικίες, επιπλέον χρήματα για σχολές σχεδίου υποδημάτων και ένα πρόγραμμα στήριξης της κοινότητας των Αφροαμερικανών μέσω της άθλησης.

Θα χρηματοδοτήσει επίσης 50 υποτροφίες για Αφροαμερικανούς φοιτητές.