«Άδειασμα» των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου στον Τραμπ για τις εκλογές

«Άδειασμα» των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου στον Τραμπ για τις εκλογές

Η έμμεση πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για αναβολή των εκλογών του Νοεμβρίου προκάλεσε την αντίδραση μεταξύ άλλων και των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, δείγμα της αυξανόμενης δυσαρέσκειας στο προσώπου του Αμερικανού προέδρου.

Λίγες ώρες μετά το επίμαχο tweet του Τραμπ όπου εμμέσως πλην σαφώς καλούσε για αναβολή των εκλογών, ο Μιτς Μακονελ επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία και ο Κέβιν Μακάρθι επικεφαλής της μειοψηφίας του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψαν κατηγορηματικά την ιδέα του προέδρου.

"Ποτέ στην ιστορία του Κογκρέσου ακόμα και εν μέσω πολέμων, οικονομικών κρίσεων δεν αναβλήθηκαν εκλογές. Θα βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε κανονικά τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου" δήλωσε ο Μακονελ σε ραδιοφωνική εκπομπή στην πολιτεία που εκλέγεται το Κεντάκι. Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Μακάρθι.

Χαρακτηριστικό πάντως της βαριάς ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί για το πρόσωπο του Τραμπ, είναι ότι ο στενός του σύμμαχος στη Γερουσία Λίντσεϊ Γκρέιαμ τόνισε ότι "η αναβολή των εκλογών δεν είναι καθόλου καλή ιδέα".