ΑΔΕΔΥ για εκλογές εκπαιδευτικών: Δεν θα δεχθούμε «ευνουχισμό» των συνδικάτων

ΑΔΕΔΥ για εκλογές εκπαιδευτικών: Δεν θα δεχθούμε «ευνουχισμό» των συνδικάτων

Για παρέμβαση στην λειτουργία των συνδικάτων αλλά και για απόπειρα «ευνουχισμού» τους από το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στην Βουλή για τις αλλαγές στις εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για αιφνιδιαστική κίνηση και ευθεία παρέμβαση στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και διαμηνύει πως είτε ψηφιστεί είτε όχι η ρύθμιση, «δεν πρόκειται να την εφαρμόσουν τα συνδικάτα.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε διαδικασίες ''ευνουχισμού'' του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του καναπέ, που ανοίγουν τον δρόμο για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος», τονίζεται παράλληλα στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αποτελεί ρύθμιση που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, η οποία προβλέπει ότι οι εκλογές των εκπαιδευτικών θα γίνονται σε μη εργάσιμη ημέρα ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων και να μην διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία, ενώ δίνεται η δυνατότητα και για ηλεκτρονική ψηφοφορία.