Αδ. Γεωργιάδης: Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες

Αδ. Γεωργιάδης: Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες

Το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών για τη χώρα μας, ιδιαίτερα για τους τομείς της έρευνας και τεχνολογίας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας και του τουρισμού δήλωσαν στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη πολύ σημαντικών αμερικανικών εταιρειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης είχε χθες, Τρίτη 5 Μαΐου, με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ, τηλεδιάσκεψη διάρκειας μεγαλύτερης της ώρας, με διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη πολύ σημαντικών αμερικανικών εταιρειών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του American-Central European Business Association, κ. Eric Stewart.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία μετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ελλάδα με σκοπό την δρομολόγηση επενδύσεων στους τομείς της έρευνας και τεχνολογίας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας και του τουρισμού.

Σχετική ανάρτηση στο twitter για τη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη των 22 αμερικανικών πολυεθνικών ανέβασε ο κ. Δήμας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Το κλίμα της συζήτησης ήταν θερμό κι επιβεβαιώθηκε ότι η εικόνα για την Ελλάδα και την κυβέρνηση είναι εξαιρετική. Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να επισκεφτούν την Ελλάδα μόλις αρθούν τα μέτρα της καραντίνας για να ξεκινήσουν πιο ουσιαστικές επαφές για τη συμμετοχή τους σε διάφορα επενδυτικά σχήματα στη χώρα. Προχωράμε στο μέλλον με αισιοδοξία».

Τέλος επισημαίνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη των εξής εταιρειών: Oshkosh Defense, American Science & Engineering, Amgen, Bell-Textron, Boeing, ExxonMobil, General Electric, Jacobs, L3Harris, Lockheed Martin, Medtronic, MetLife, Merck, Motorola Solutions, Phillip Morris International, S2 Global, Raytheon.