Αδ. Γεωργιάδης: θα γίνει ό,τι χρειαστεί για τη στήριξη των εργαζόμενων

Αδ. Γεωργιάδης: θα γίνει ό,τι χρειαστεί για τη στήριξη των εργαζόμενων

«Ό,τι χρειαστεί θα γίνει, εφόσον υπάρχει κρίση», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτηθείς για ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στον τομέα του Τουρισμού, ενώ, αναφερόμενος στη χρήση μάσκας σημείωσε πως «οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ειδικούς, αν μας πουν ότι πρέπει να μπουν σε εκκλησίες, θα μπουν»

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, για την οποία η σχετική απόφαση έχει ισχύ έως τις 4 Αυγούστου, εκτίμησε ότι, «είναι τελείως απίθανο να μη συνεχιστεί η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ μέχρι τέλος Αυγούστου».

«Η πανδημία είναι εδώ», τόνισε, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας η οποία βλέπει τον Τουρισμό της να «βυθίζεται» μετά την απόφαση της Βρετανίας για 14ήμερη καραντίνα σε όποιον επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η τουριστική περίοδος θα πάει χειρότερα του αναμενομένου, δυστυχώς», σημείωσε και χαρακτήρισε σχεδόν «σοκαριστικό» το ότι, «είναι ανάποδη από αυτή που περιμέναμε η πορεία του ιού».

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον ιερέα στην Εορδαία που ζήτησε από πιστή να βγάλει τη μάσκα, είπε πως «υπάρχει ένα μικρό κομμάτι που πιστεύει στις συνομοσιολογία, όμως είναι μικρή μειοψηφία. Ο ιός υπάρχει, σκοτώνει και ο μόνος τρόπος είναι να τηρούμε τα μέτρα».

Ακόμα έκανε γνωστό, μετά από σχετική ερώτηση, ότι η πληρωμή των 534 ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει, συνεχίζεται και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε πως «η φτηνή αντιπολίτευση δεν κάνει καλό» και χαρακτήρισε «κολοσσιαία» αλλαγή τη στάση της Γερμανίας, τόσο από πλευράς της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και την αντίδρασή της για την Αγία Σοφία, όσο και για το ότι, «η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο».