Αδ. Γεωργιάδης: Θα επιβληθούν μέτρα αν εντοπιστεί αισχροκέρδεια

Αδ. Γεωργιάδης: Θα επιβληθούν μέτρα αν εντοπιστεί αισχροκέρδεια

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί φαινόμενα αισχροκέρδειας και πως σε περίπτωση εντοπισμού τους θα ληφθούν άμεσα μέτρα, έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη αγαθών στην αγορά.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργιάδης και ερωτηθείς σχετικά για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, υποστήριξε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά την αγορά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων αν υπάρξει ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια και υπογράμμισε πως «όλοι μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι συνεχώς στο δρόμο».

Στο θέμα της επάρκειας αγαθών στην ελληνική αγορά τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλλειψη αγαθών. Υπάρχει επαρκής τροφοδοσία της αγοράς σχεδόν σε όλα τα είδη» διαπιστώνοντας μόνο αμυδρό πρόβλημα στην επάρκεια αντισηπτικών, λόγω της τεράστιας ζήτησης. 

«Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη, όμως ακόμη και εκεί η αγορά μας λειτουργεί καλύτερα συγκριτικά με τις αγορές άλλων ευρωπαϊκών χωρών», σημείωσε.