Αδ.Γεωργιάδης: Στόχος να ανοίξουμε στις γιορτές, εξαρτάται από την πειθαρχία μας

Αδ.Γεωργιάδης: Στόχος να ανοίξουμε στις γιορτές, εξαρτάται από την πειθαρχία μας

«Ο ιός ανοίγει και κλείνει, ο ιός το επιλεγεί ποτέ θα έχουμε έξαρση… Κλείσαμε το Νοέμβριο με βασικό στόχο να ανοίξουμε τις γιορτές. To αν θα τα καταφέρουμε ή όχι θα εξαρτηθεί από την πειθαρχία που θα δείξουμε» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

«Τα κρούσματα που έχει η Ελλάδα είναι τα λιγότερα στην Ευρώπη. Αν θέλαμε μπορούσαμε να περιμένουμε, επιλέξαμε να κλείσουμε 3 με 4 εβδομάδες νωρίτερα, κάναμε μια επιλογή. Χρειάζεται τήρηση μέτρων μέχρι να έρθει το εμβόλιο περί το Δεκέμβριο» σημείωσε ακόμα.

Ως προς την απορία που εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος για την απώλεια εσόδων και την υποχρέωσή του για καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «θα υπάρχει αναλογική στάση για τους μήνες που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις». «Θα φτιάξουμε και αλγόριθμο που θα δοθεί κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορεί η επιχείρηση να μη δώσει καθόλου δώρο θα ήταν και αντισυνταγματικό», πρόσθεσε.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχουν πάρει πάνω από 250.000 επιχειρήσεις τουλάχιστον μια ή και τρεις φορές, δίνουμε το 50% μη επιστρεπτέα, δηλαδή επιδότηση για τους μήνες του νέου lockdown, επιπλέον έχουμε πάγωμα δανείων, ΦΠΑ, δόσεων μείωση 40% στο ενοίκιο και δυνατότητα αναστολής (σύμβασης) στους εργαζόμενους».