Αδ. Γεωργιάδης: Προδότες όσοι δεν συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της πανδημίας

Αδ. Γεωργιάδης: Προδότες όσοι δεν συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της πανδημίας

Προδότες χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης όλους όσοι δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης μίλησε παράλληλα για μια εθνική μάχη προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown και παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην υποκύπτουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

«Μιλάμε για μια εθνική μάχη -και σήμερα η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη να αποφύγει το γενικό lockdown - γιατί αλλιώς η ζημιά στην οικονομία θα είναι θεμελιώδης και πολλές επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης και πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Όποιος λοιπόν αγαπάει αυθεντικά την πατρίδα του δεν κάνει εξυπνάδες, τηρεί τα μέτρα, γιατί από τήρηση αυτών μέτρων θα εξαρτηθεί η ισχύς της χώρας τα επόμενα χρόνια», είπε και προσέθεσε με ένταση: « Όποιοι δεν συμμετέχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, με τους όρους της χθεσινής εθνικής επετείου είναι προδότες».

Σε ότι αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι από την επιστρεπτέα προκαταβολή, το ταμείο εγγυοδοσίας και το ΤΕΠΙΧ, έχει ενισχυθεί η ρευστότητα κατά 11 δισεκατομμύρια ευρώ και μάλιστα θα φτάσει τα 15 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την πορεία της πανδημίας. Πάνος Σκουρλέτης, Κυριάκος Βελόπουλος και Κλέων Γρηγοριάδης έστρεψαν τα βέλη τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης εξαιτίας της αυξημένες διασποράς του ιού.