ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανόν το Πάσχα να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανόν το Πάσχα να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Το πιθανότερο σενάριο για να ανοίξουν λιανεμπόριο αλλά και υπηρεσίες όπως κομμωτήρια, στις 22 Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας, επιβεβαίωσε σήμερα και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να παραμένει ο περιορισμός ο οποίος θα είναι χρονικός και όχι χιλιομετρικός, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός ανέφερε πως οι έως τώρα εκτιμήσεις είναι ότι η αγορά δε θα ανοίξει με τη μορφή ακορντεόν, για να ξανακλείσει δηλαδή στη συνέχεια, λόγω των εμβολιασμών αλλά και λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και επισήμανε πως το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, όμως σε εξωτερικούς χώρους.

Σημείωσε δε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα μαγαζιά κάποιες ώρες την ημέρα, στέλνοντας μήνυμα σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό.

Συμφωνά με τον υπουργό λόγω της προόδου στο κομμάτι των εμβολιασμών είμαστε πολύ κοντά στο να αρχίσει αυτό να φαίνεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Περάσαμε τη θύελλα και το ναυάγιο και αρχίζουμε να βλέπουμε την ξηρά», τόνισε χαρακτηριστικά.